TQVM pd kekawan yg sudi ikut blog Ayu.

Ahad, 15 Ogos 2010

Smg Dekya cpt2 & btul2 sembuh...

Salam ....
nak cite sikit ttg Dekya ni.
ni pun gambo lama ms bsday dia bln 7 hrtu..
maklum le slalu guna hp je utk amik gambo bebdk ni, so xde gambo tbaru.

lbih kurang 2 mgu lps Dekya ni kena2 batuk2.
mula2 batuk2 biasa aje...plak tu kena cuaca kjap panas kjap ujan,
makin mjadi2 plak...ada 1 mlm tu time tido 'mcm ada bunyi kat dada'
aku x pernah lalui ...panik gak.. pepagi sok nye bwk g klinik..
doktor ckp Dekya ni bkahak...then ada 'semput'...
lah pulak??? tpaksa ar msuk gas....menggelupur mcm ape d buat nye..
melalak jgn ckp arr.. yek lah x pernah kena mcm tu..
sedih plak aku tgk dia...siap kena pegang dgn 'misi' spy gas tu msuk ngan btul.
dah settle tu... dia nangis lg...peluk je papa...xnak ngan aku...
heheeee gak nye marah ar tu aku bwk dia jumpa doktor...
mama kena ar bwk jumpa doktor adik ooiiii...nanti melarat susah plak..
smgu lps tu...antibiotik hbs tp msih bkahak, bwk lg g klinik.
nsb bek doktor ckp 'semput' dah xde, cuma kahak je still ada.
so sambung ubat cair kan kahak aje lah..
skang ni dah ok sikit
mudah2 an....mama doakan Dekya terus sembuh seperti biasa lah yek.
sembuh sepenuh nye...nanti dah sekolah susah plak...
mcm2 xtvt xleh join..smua nye terhad...
yg penting kena jg pemakanan lah ekkkk.. susah gak kan,
selama ni bantai je nak mkn ape.. hihiiiii


sejak dekya x bpe sihat ni, Akmal pun makin syg kat dia.
walau pun bwh ni gambo lama...
yg membukti kasih syg seorg abg lah konon nye..
hehehehe
Akmal skang dah byk mengalah gak ngan Dekya.
klu pape hal tu dia bg Dekya menang.
harap2 sampai bila2 lah mcm tu..


"ssssaaaaayyyaaaaannngggggg Dekya, smg adik cpt2 sembuh sperti sedia kala"



5 ulasan:

*ayu the sun* berkata...

amin... semoga dekya cepat2 sembuh ye... ;)
sweet je pic yang abg dia kiss dia tu. alahaii..

noradzlina.kamdani berkata...

ciannye dekya batuk mesti kuatkn? batuk xlepas tu yg berkahak tu...klu ikram kene gak kdg2 sbb dia dolu mmg air ketuban tu doktor xbersihkan betul2 dr mulut dia tu yg sampai skang adalah kesannye...bile stat batuk je, adalah kahak n biasanye doktor bg ubat cair kahak n titis kt hidung supaya ikram bole muntahkan balik kahak2 nye yg dh berkumpul...

episodkasih.blogspot.com berkata...

dekya get well soon ye..:)

Nurshahfamily berkata...

semoga cepat sembuh ye sayang.... nanti bo ajak mama dtg jb jumpe anty hehehehe

Ayu Hussien berkata...

ayu the sun: thanxs.. biasa ar dua bradik tu. time baik cium2 selalu. hehehee

kak lin: tu ar masalah nye , dekya ni x pandai kuar kan kahak... muntah pun tak. tu yg kali kedua dpt ubt cairkan kahak plak.

hajar: thanxs ya!!!

Nurshahfamily: thanxs.. insyaallah pjg umur kte jumpa.

hai kekawan mama...tq