TQVM pd kekawan yg sudi ikut blog Ayu.

Isnin, 19 April 2010

Fuhh versi mama_iris

wah..skang ni tgh musim tag menge'tag..... dpt homework lg dr Nurul, ...exceli dah lama dpt hmwork ni,
tp sori ea nurul tlambat lah pulak....

syarat2 yg d kena kan oleh nurul ni sonang aje:
korang amek gambar apa benda yg dok ada bersarang dlm henbeg korang.....dgn syarat, tanpa ada edit, and korang takyah kemas2 apa dlm tu......ni yg real punye.......kalau ada tisu2, kulit gula2 ke...amek je....kalau ada KOTEX ke...Whisper ke...amek saja ok?????



ni lah dia henbeg aku... dah lama x beli henbeg bru, lg pun aku hswife. bkn nye g mane2 pun, stakat htr & amik Akmal  g sek jek...xde lah bwk henbeg bagai..
so isi2 yg ada dlm tu pun ntah dr bulan bila punye... hihiiiii
last aku pakai henbeg ni pun 2 mgu lps....ms g jemputan kawen adik member aku..


ni lah antara brg2 yg 'bsarang'.... gambo atas > beg duit coklat tu mgandungi bebagai kad..
hehehhhh kad ahli bebagai ada....avon,...jusco,...kfc....etc lah.
lipstik ada 3 jenis tu, jenis maybelline, avon & Ed Pinaud...tp bkn nye smua pakai, kira dah mcm mini store henbeg aku ni. ada lip gloss Ed Pinaud,...myk wangi tu plak jenis dr avon & one drope perfume....
yg pasti nye myk cap kapak tu dr zmn bila gak nye...dah nak hbs tp tbiar je ... vicks inhaler pun ada.
beg kecik yg warna pink tu utk isi hpone, ic & lesen....aku cuma bwk beg pink tu je klau nak ke mane2... senang nak msuk poket...compact powder tentu lah ada, aku guna silky girl pye...xde lah yg branded sgt, yg stakat aku mampu jek...ada gak tisu clean & clear, maklum lah time cuaca panas muka cpt bmyk...
hihiiii... aku pye pantiliner ni pun ntah dah bp lama dok dlm henbeg ni... yg palik wajib skali tentu lah aku py celak mata tu..... aku ni b' kening halus kena pakai celak slalu...


ni plak antara sampah sarap yg ada.. bgus gak si nurul wat mcm ni,
secara x langsung aku ngemas henbeg aku lps snap smua ni...
ada resit beli brg kat UO,....Jusco....Maslee...ada kertas iklan Al jabbar ....kad Jusco & mc'd..
yg pelik nye kertas sampul ais krim mc'd pun ada.... ntah mane dtg nyee???
balance voucher England Optical pu ada dok bsepah dlm ni...


tiket ms bwk akmal naik keteapi bln lps.... hehe...hr paling bahagia utk si akmal.
tiket ms tgk wayang cite kartun 'jumbo gajah biru' pun still ada.....
dah bwk anak2 tentu lah tgk cite kartun kan..... kang bwk tgk cite perang2 ke....cintan cintun ke....
anak2 ntah ke mane... mak bapak nye pun ntah ke mane...hampeh x dpt felling2...
ada gak getah rambut ngan brooch utk standby...duit syiling berterabur 55sen...utk 'ibu duit' ..kih3x...
gula2 cloud9 perisa stobery tu Akmal pye gak....


haaaa.... yg ats ni plak harta anak dara aku ar... pampers dia ngan sepit rambut....
harus ada pampers ni skali....kang tetiba dia 'menceret'... hahahaaa

harap nurul bpuas hati yek...ni aje lah yg ada dlm henbeg aku. aku cuma hswfe....xde yg menarik sgt.
brg2 pun ntah bila pye...bru nak bkemas. hpone jek lah x dpt nak d snap, sbb guna kamera hpone utk snap brg2 ni...yg pasti hpone aku 1 jek... tp bkn lah blueberry ke....blackberry ke.... yg biasa2 jek asalkan ada kamera bleh snap gambo ragam anak2...

so aku pun tag korang...sesape yg sudi jom join fuhh versi mama_iris ni

1. dian
2. mamalieyna
3. hajar
4. amie
5. kak Rina






5 ulasan:

mama_iris berkata...

baguuuusss ank murid siapkan homework..hehehheh.....hahahha...motif wat TAG ni mmg supaya sila kemaskan henbeg....nurul nye idea dtg wat tag ni sbb kene bebel ngan encit azmi "bergaya je lebih,dlm henbeg cam sarang tikus..."hhahah...sadap you!

mamalieyna berkata...

wuuu mcm2 ada...! ^_^ best ni selongkar2 beg sendiri..mcm2 jumpa ye..

erm, ada gk kena tag ni sblm ni, dh kena lg dr ayu, nnti sekali kita jwb eh..! ^_^

noradzlina.kamdani berkata...

he he he dh baca...la...dek ya msh pkai pampes? bile nk train dia ni?

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

hihihi.. banyak gak harta karun tu..
haah, kalo jumpe si kotex jenuh la..
sib baik jumpa drypers aje..;p
sy nyer x wat lagi..
masih berhutang lg ngan bdk Lya tu..

Ayu Hussien berkata...

nurul: mmg bguna homework kau ni nurul.. hihiii

mamalieyna: layan jgn x layan tag ni...

kak lin: dekya tu msih blum training lg.. alangkah 'tcicir' ms dlm bilik air pun dia bleh melalak..panik..

ummi Alya: mcm2 ada...huhuuuu

hai kekawan mama...tq