TQVM pd kekawan yg sudi ikut blog Ayu.

Khamis, 4 Mac 2010

AfTeR 2 MoNtH...

Setelah 2 bln Akmal ke sek... ni lah wat ptama kali nye mama nak share ngan kekawan hasil nukilan 'homework' Akmal... ok tak?... ok tak?... walaupun Akmal agak liat time nak wat homework dia tp aku bsyukur... ok gak lah ni ekkkk....?

 

teacher bg 'good' lg... Akmal bru 2 bln sek, tak kan lah nak trus pandai tulis & kaler2 kan...kang alih2 dia tulih  & wat tulisan smbg kang pengsan plak aku. walaupun kat umah naik jenuh aku nak ajar... wat latihan bagai... tp dia x minat. maybe ngan mama dia x 'jalan'.. muka selamba jek... aku faham anak aku mcmne... aku tak suka paksa2 dia... dia nak g sek pun dah cukup baik.. sesetgh bdk klau nak g sek jek melalak.....


  

dpt 'star' walau pun tulisan Akmal tak cantik... mama bangga... Akmal ada daya usaha... sek Akmal ni sedia kan sgl alat tulis & kaler2.. teacher pun dah pesan x perlu bwk, pepaham lah bebudak... nanti hilang.. buku2 smua pun tgl... just klau ada homework bru bwk blik buku.. dah cara sek tu mcm tu kan... tak kan aku tak bleh nak faham... asalkan Akmal selesa d sek mahu pun kat umah...

  

  

dpt 'excellent' tau.. hihiiii mama bangga ( bangga lagik?...) walaupun x bp cantik kan..
mama kena bg semgt kat anak ... 
tp aku tak suka bg smgt cra nak membanding2 kan ngan org lain... aku tau kurang & lebih nye Akmal.
Alhamdulillah hubby pun prihatin ngan pbelajaran Akmal, walaupun dia bz...... hubby selalu gak temankan Akmal wat homework time aku memasak...

  

dah siap jek.. parent kena sign kat dpn mksurat. tanda keprihatinan.. hahaaaaa
ada 1 hr tu teacher lupa bg homework...lewat 2 hr...so bkn salah aku!!!!!!!!!

haaaa ni gambo selingan... Dekya pun bz wat homework gak tau.. 
Dekya blajo ngan "teacher mamaAyu"... Dekya yg ckp.. bkn aku..

  

siap kaler2 ngan kaki bgitu...

 

pape lah anak2 ku...mama ngan papa doa kan korang bjaya kelak. jadik insan yg baik + bguna.
mama faham & tau lbih / kurangnye anak2 mama...buat yg terbaik selagi mampu.
InsyAllah...

3 ulasan:

mamalieyna berkata...

seronoknya anak dh sekolah! tak sabar ni..hehe..^_^

Ayu Hussien berkata...

mmg seronok..lg2 anak mbeso dpn mata. Tp bebagai dugaan.. Kekadang tension dbuatnye..tp kena tabah lalui & redha. Bgtulah mak kte dulu mbeso kan kte kan.. kan.. kan...

noradzlina.kamdani berkata...

jgn le bg dekya menyabung kaki xbek

hai kekawan mama...tq