TQVM pd kekawan yg sudi ikut blog Ayu.

Ahad, 27 Disember 2009

JeJaLaN Hjg Mgu..

mgu ni org  cuti pjg rasanye... mesti byk agenda jejalan ngan family tsayang.
tp aku stakat jejalan g Jusco ajelah ..hihiik
hubby plak sbenarnye demam..esok pagi Isnin Akmal dah start 'trial class'...kira mcm mgu suaikenal ar kat sek dia...



Sempat aku snap kan gambo Akmal ngan Dekya kat pokok krismas, Dekya yg agak pelik asik  tye je ape tu????... kat sni pun masih kedengaran lgu2 raya krismas...ramai org, lgpun tgh promosi back to school....



hrni anak dara aku agak sporting d soh bgambo..., akmal plak biasa ar...berposing.....




takde lah aku ni g Jusco smata2 nak snap gambo anak2 kat pokok krismas tu.. huhuuuu
sbenarnye jumpa member nak beli cermin mata d England Optical, guna id number & voucher aku...
klau tak ...takde nye aku kuar kot ngan hubby yg tak bp shat...ujan renyai2...lg bek dok blingkar anak branak kat umah..hehe...
memandangkan rezeki nak msuk....aku kuar ar apelg...sambil2 cuci mata....



dah namepun bebdk...pantang nampk playground, x sabo2. Dekya tgh mkn aiskrim tpaksa dok luar dulu. Akmal dah hbs dlu....trus ar msuk memain....



gembira sakan anak2ku memain kat situ.. ramai kekawan, maklum le time cuti.
dah puas memain msg2 kehausan.... dkt plak ngan umah mak....ktorg singgah sna...
dok lepak2.... bebdk ni kepenatan ...



Dekya pye happy...mak long beli kan tudung kaler pink... trus pakai.
mak long pesan, bleh pakai msa teman abg akmal ngaji. sblum ni pun mmg Dekya ada 2 tudung ..
hrni anniversary mak long...(akak aku arrr) yg ke 22thn, fuyoooo kjap jek. aku ingt dulu akak aku kawin, aku bru darjah 1. Smg akak sfamily d berkati Allah & bahagia selamanyeee....


sampai umah bebdk ni tido... bgun jek Dekya carik tudung2 dia,...dok kepit 3 helai tu. ada hijau, oren ngan yg baru ni pink...ntah naper mak long dia bkenan belikan tudung ni gaknye,
tp bebdk pakai tudung mmg comey kan...
haaa aku pun snap ar gambo dia tgh mood baik ni... Akmal pun sempat enterframe kat belakang tu.





amboiii.... mcm iklan tudung utk kanak2 tak??? hihiiii mood baik ni,
klau x hampehhh ar dia nak bgambo...
so layanssss kan aje lah...



2 ulasan:

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

bbdak bila gi Jusco ~playground jek diorang carikkan? suka nau... dekat 3 bulan gak tak bwk anak2 ke sana..


ala-ala..comei nya Dekya pakai tudung..Adiq sama gak camtu ..bila pakai jer terus jelir lidah ..malu.. nampak kita pakai, dia pon nak pakai pastu bila pakai ngan skirt pendek...puas dok pujuk...hehe..

mamalieyna berkata...

terisi jugak hujung minggu yek! oklah tu g jusco pun, kira jenjalan gk tu.. ^_^..

waah tecik2 dah ada koleksi tudung ye dikya..pakai tudung ikut kaler baju gituw..hikhik..so cumellah dia bertudung! :)

hai kekawan mama...tq