TQVM pd kekawan yg sudi ikut blog Ayu.

Ahad, 27 Disember 2009

TanGkaP JiWanG jaP...bLeh?

Jom layan aku jap... nyanyi lagu ni. sambil 'mengepak' tgn tau.....



* tak bp jelas ar lirik ni...



Rasanye smua org tau mengenai filem Titanic ni d adaptasikan dr kisah sbenar, dtayangkan skitar 1997 klau x silap. waktu tu aku bru hbs SPM..dulu siap hafal lgu tema filem ni,... skang ingt separuh jek. mmg tangkap feeling arr waktu tu.. (aku arr, x tau lak kekawan smua) kebetulan mgu lps hubby ada ckp nak carik dvd cite ni...dia x pernah dpt tgk btul2.. Lps layan Final Shati Bdansa yg dmenangi psgn Sein & Nana, alih2 ar siaran skali jek ada cite Titanic kat TV2... hhmmm anak branak mgadap cite kapal yg tsyohor ni..aduyaiiii x dpt nak tangkap feeling mcm dolu2...anak2 aku ni asik wat iklan jek..nampaknye nak kena carik dvd gak ni.



Hero ngan heroin nye plak bikin tangkap lentok... ahhaaiiii...
dpt lak aku keratan akhbar ni...biasa ar alam maya ni dunia tanpa batasan, skali klik je smua kuar..
serba sdikit sejarahnye...Kapal Titanic yg paling besar & mewah ketika itu memulakan pelayaran ptamanya dr England ke Bdr New York, pd Rabu 10 April 1912, dbwh kendalian Kaptain Edward J. Smith.



Tetapi ...ketika cinta si hero ngan heroin sedang bputik..hihiiikkk
kapal ni x dpt isyarat amaran yg dah dberi...eksiden ar...langgar aisberg...mmm ketulan ais yg beso....
ffuuuhhhh gegaran...pun blaku...msg2 nak selamatkan dr sdiri,
Titanic t'gelam amik ms 2jam lbih, jam 2.20am t'gelam hbs bsama 1500org tkorban...bot pyelamat plak ada 20 buah jek..
sedih arr waktu ni.... tp takleh nak feeling..Akmal ngan Dekya byk no soklan..naper byk air lah?... air ape tu?..naper org2 tu x berenang lah....mane 1 aku nak jwb dulu?
time kapal tu tgelam & tbelah dua plak..."fuuyoooo dah pecah dua"...Akmal pye kecoh...



hhhmmm...time ni? aduyaiii sian nye hero kesejukan..sian kat hero jekkk? hahaaaa
Akmal siap ckp ape tau..."eeii Dekya, tgk tu rambut dia ada air batu tuuuuu"
Rose tpaksa lpskan Jack...dan tenggelam.. tu lah apasal x pakai jaket keselamatan tu kan? huhuuuu
Dekya plak kecoh..."mane Jack, ..mane Jack?"
tpaksa lpskan kekasih hati sbb nak dptkan wisel utk panggil bot keselamatan yg tgh ronda..
hhhwwwwuuuaaaaaaaaaa.. sedihnye mati d lautan...



di akhir cite... org sbenar yg tselamat dr tragedi tu ckp.... kenangan cinta tu tetap tsemat dlm hati ...dia x pernah cite kat sesape walau husband dia... time temuramah ni lah bru dia cite...dia nak cite pun mcmne, gambo si kekasih pun dia xde... ( yek lah kan...kenal bru bpe hri atas kapal, mane nak sempat snap gambo...lain lah klau blogger..hiihiiii jgn mareee)




ni lah ruper Titanic nye skang...d dasar lautan...
"mane Jack?",....bak kata Dekya..heheeee

7 ulasan:

salmal's berkata...

skali skala kene jiwang gak. me ada kenangan jugak ngan cite nih.. heheheh ..

Ayu Hussien berkata...

tsentap hati arr.. bayang kan kte ada waktu tu... ntah sempat bgayut ke tak kat besi yg dia mengepak tgn tu..tempat Rose ngan Jack memula jumpa & akhirnye tpisah hhuuwwwaaaa....

mamalieyna berkata...

hehe..sesekali berjiwang..pe slhnyer..tp tu la kan, skrg dh ada anak nie, tokleh layan jiwang lebey2..cari dvd jelah, layan kt bilik sengsorang..takpun ngn usband ^_^

Ayu Hussien berkata...

hehe...ok gak cadangan mmalieyna tu...

noradzlina.kamdani berkata...

ms tgk citer ni...kami 3 beranak jek tgk...ikram dh berlayo..penat sgt g seremban petang semalam...syaza dok tgk cite tu pun bnyk gak soalannyer...tp xpe..org ckp klu ank2 bertanya tu mjaknanyer dia cerdik..nk gak tahu..klu xtanya mgkn dia xberminat lgsg n xbg respon lg haru...

Ayu Hussien berkata...

aah..btul2..klau diam jek kang susah gak kan kak lin..

tapi takleh nak feelingssssss
byk iklan anak2 .. hahahahahaaa

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

ni gara-gara tengok malam minggu aritu lah ni...ekekeke..

tp citer ni memang ...bez giler..sanggup pergi nengok sorang2(single masa tuh) sampai dua kali pulak tu..

hai kekawan mama...tq