TQVM pd kekawan yg sudi ikut blog Ayu.

Isnin, 25 Januari 2010

XtVt WeeKeNd..

Kami warga Johor sdg bkabung atas kemangkatan Tuanku Sultan Johor, DYMM Seri Paduka Baginda Almutawakkil Alallah Sultan Iskandar Ibni Al Marhum Sultan Ismail...Takziah utk semua warga Johor.
So weekend ni x de xtvt menarik sgt.. ada planning nak jumpa kekawan sek tp x jd. pepagi hr dah mlayan anak2 mandi kolam. gembira ria 2 bradik ni. pdhal mlm nye tido lewat sbb bz main 'pondok2'.. heheeee







Dekya pun tsenyum simpul... sbenarnye sejuk tu... dia x thn sejuk 1 hal, Akmal plak suka menyakat. Lastly dah boring Dekya kuar dulu.






dah siap bmandi manda... ktorg kuar, prepair jajan utk Akmal bg kekawan kat sek selasa ni,  bsday dia. Akmal yg pilih sdiri jajan2 ni, mama pun tumpang gembira bila tgk anak2 happy. walaupun mcm awal lg tp aku slalu mmg prepair awal2... smua aku wat sdiri... klau lengah2 nanti sdiri yg kelam kabut. ptg tu gak aku trus packing ngan bantuan Anty Aini si Akmal yg kbetulan dtg ...



mlm nye... tekak mcm nak mkn ketam..heheee rezeki hoooo dpt g dinner kat Tg Langsat, sesaje pkenal kan tempat kat uncle rfie & anty aini si Akmal. haaaa tu dia si Akmal melopong tgu mkanan sampai...tp sian dia, sotong grg tepung  feberet dia xde plak..so ganti udang jek lah utk Akmal ngan Dekya.. fuhhh mkn tepi laut. sejuk..... angin laut. mak aku kesejukan nseb bek ada jaket hubby dlm kete, bleh ar dia pakai. exceli sblum ni mak aku pun pernah mkn2 kat sni. waktu tu pun angin tgh kuat.... ms celebrate anniversary 2 thn lps...



ni antara menu yg sempat d snap... malas nak snap byk2.. dah laparrrssssss... dahle mknan lambt sampai.. huhuuuu mnunggu penuh kesabaran lah kami..



hbs mkn x tgu ape lg, trus je blik.... dah penat mnunggu... boring...
tp alhamdulillah kenyang. Dekya pun mkn byk, Akmal plak ratah lauk jek..
sampai umah je memasing tbongkang.. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

2 ulasan:

mamalieyna berkata...

waa bestnye abg akmal ngn dek ya layan mandi kolam..! ^_^

makan2 tepi laut?..best sangat!

Ayu Hussien berkata...

huhh... byk guna air tau, walaupun kolam ni kecik. nanti klau ada rezeki nak bwk mandi manda kat Sunway Lagoon..hihiii ntah bila gaknye..

tempat mkn2 ni, yg ayu suka ketam msk sambal dia... "mabeles"...

hai kekawan mama...tq