TQVM pd kekawan yg sudi ikut blog Ayu.

Khamis, 15 Oktober 2009

SuKa + geMbiRa sAKan....

Ntah ape2 jek ek amik gambo basikal. hehehe bak kata Mama_iris.....aku pye blog aku pye suka ar..hehehe. sementara hubby pinjam laptop ni wat keje dia, aku tumpang ar skaki wat n3 yg merapu..nanti dah pulang...windu arr aku ngan korang..hikhikhik
Ni nak cite pasal basikal kesayangan Akmal. Basikal ni dah 2 thn lps hadiah bsday dr atuk.... tiap2 ptg Akmal akan pusing memain ngan kekawan dgn basikal ni...bwk g mengaji... dah tak rupa ape dah...brek dah rosak, bakul pun dah pecah... hbs sgl lecak d langgar mcm basikal bwk g kebun.



Haaa tu dia papa Akmal beli kan Akmal basikal baru. Mlm td hubby bwk ktorg g kedai basikal (tak kan ar kedai elektrik plak kan...hihihi). bkn main excited Akmal memilih tp tetap yg warna 'hijau'... Dekya plak tgk jek, tp aku pesan...Dekya kan dah ada, yg atuk beli hrtu.....bru 2 bln lps. Papa dah lama janji nak beli utk abg...nsb bek si adik ni memahami, dia mengangguk ape yg aku ckp kan td..






Sampai jek umah...2 bradik ni membelek ar basikal baru si abg...dan ape lg... berposing ar. aku pun kuar kan basikal Dekya, yg selama ni dok simpan dlm bilik sbb diaorg ni slalu bgado berebut main dlm umah. sementara bersih bleh ar..sok dah bwk kuar umah kim slm, mmg stay parking luar leee. Ni dah dua2 dlm umah gamat gak mlm td, dah mcm litar lumba...biasa ar bebudak, aku je yg memahami anak2ku ini....











Cantik tak ???



Tgk tu Dekya.......sampai tsangkut baju pun nak kecoh, kelam kabut Akmal mberi bantuan. yerk yerk lah tu.




Sempat gak bposing d basikal yg atuk beli kan ms bsday bln 7 lps...





Kepenatan ber'racing' dlm umah....kena marah soh msuk bilik bru nak tido.. huhu.. yg pasti nye sok pagi sambung lg lah niii.



3 ulasan:

salmal's berkata...

alahai .. teringat kenangan daku dulu2 dpt hadiah sepraiss basikal BMX kaler merah. hihihi .

nurulhudaresad berkata...

tak sbr tunggu Cik Khayra besar...mahu rembat satu basikal utk die...birthday present neh tak taw nak bg ape...budaknye blom berjalan lagi...huhuh

Ayu Hussien berkata...

hehehe...ok artu kak Salma, tkenang memori lama plak ek.
Mama_iris beli basikal roda 3 ar utk Khayra...ni pagi2 dah start acara racing kat umah ni..

hai kekawan mama...tq